Home Uutiset Mikä on RSS-syöte ja miksi tarvitsemme sitä?

Mikä on RSS-syöte ja miksi tarvitsemme sitä?

by Everest Kyng

Tämä on kysymys, jota minulta kysytään säännöllisesti, joten tämän lyhyen artikkelin tarkoituksena on auttaa selittämään RSS:n käsitettä ja merkitystä.

Jos omistat tai hallinnoit blogia mihin tahansa tarkoitukseen, RSS-syöte on tärkeä, jos aiot pitää lukijasi ajan tasalla uusimmista viesteistäsi. Lukijasi voivat tilata blogisi useilla tavoilla, mutta yleisin järjestelmä on RSS-syöte.

Joten mikä on RSS?

Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa “Rich Site Summary” tai sitä kutsutaan usein nimellä “Really Simple Syndication”. Se on tekniikka, jota miljoonat verkon käyttäjät ympäri maailmaa käyttävät suosikkisivustojensa seuraamiseen. Useimmat pitävät sitä uutissyötteenä, jonka tilaat.

RSS:ää edeltävinä päivinä, jos halusit seurata verkkosivuston päivitettyjä tietoja, sinun piti lisätä sivusto selaimeesi kirjanmerkkeihin ja palata sivustolle säännöllisesti tarkistamaan muutokset. Ongelmana oli, että kaikki työt piti tehdä itse. Jos seurasit useita sivustoja, siitä voi nopeasti tulla monimutkainen. Oli helppo missata jotain kriittistä tai juuttua loputtomaan kierteeseen, jossa samat tiedot käytiin uudelleen ja uudelleen.

RSS pelastaa päivän!

Tarvitsimme teknologian, joka yksinkertaisesti ilmoitti meille aina, kun sivusto päivitettiin. Käytännössä tämä on mitä RSS tekee. Se tarjoaa tavan saada relevanttia, ajan tasalla olevaa tietoa nopeasti sen julkaisemisen jälkeen.

Se on tavallaan kuin tilaaisi aika ajoin toimitettavaa aikakauslehteä, mutta sen sijaan, että se saapuisi postitse, se tulee suoraan RSS-lukijaasi aina, kun suosikkisivustosi päivitetään. Jopa teknisesti puutteellisin verkkokäyttäjä voi helposti perehtyä RSS:ään ja hyödyntää tekniikkaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuinka käytän RSS:ää?

Ensinnäkin – hanki RSS-syötteenlukija!

Saatavilla on paljon ilmaisia vaihtoehtoja, joissa on sekoitus hyödyllisiä (ja hyödyttömiä) ominaisuuksia. Yksinkertainen lähtökohta on Google Reader tai Bloglines. Henkilökohtaisesti pidän Google-syötteenlukijaa edelleen enemmän kuin riittävänä, mutta yksinkertainen haku tarjoaa monia vaihtoehtoisia vaihtoehtoja.

Minusta lukijat toimivat vähän kuin sähköposti. Lukemattomat syötteet näkyvät lihavoituna eräänlaisessa postilaatikon tyyliluettelossa. Napsauta tiettyä syötettä, niin saat päivitetyt tiedot ja yleensä mahdollisuuden vierailla varsinaisella sivustolla. Kun olet valmis, siirry seuraavaan syötteeseen.

Paras tapa oppia käyttämään uutta syöttölaitettasi on tilata muutama syöte ja kokeilla sitä. Tarjotut ohjeosat opastavat sinua prosessin läpi, jos joudut jumiin.

RSS-syötteen paikantamiseen on kaksi tapaa. Ensinnäkin vierailemasi sivusto ja toiseksi selaimesi. Paikan päällä tehtävät tilaukset sisältävät yleensä painikkeen tai widgetin, ja niitä on useita muotoja ja kokoja, joten pidä vain silmällä ja tilaa tilaus napsauttamalla.

Useimmissa web-selaimissa on RSS-syötteet rakennettu nykyään. Kun vierailet sivustolla, huomaat todennäköisesti RSS-syötteen osoitepalkin oikealla puolella, jossa sivuston URL-osoite sijaitsee.

Tilaaksesi nopeasti, sinun tarvitsee vain napsauttaa oranssia painiketta. Kun teet tämän muutaman kerran, alat nähdä lukemattomia kohteita syötteenlukijassasi ja voit aloittaa. Voit myös peruuttaa tilauksen milloin tahansa, joten älä pelkää valita muutamia aloitusvaihtoehtoja, sillä voit aina poistaa ne myöhemmin.

Ei ole turvallisuusongelmia, sähköpostisi pidetään yksityisenä eikä sitä käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin päivittäisten päivitysten lähettämiseen.

Toivottavasti tämä on auttanut ja että olet nyt hieman perehtynyt RSS-tekniikkaan. Kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa.